Vinkøleskabe – For dig der ikke har en kælder

Hvis man interesserer sig for vin kommer man på et eller andet tidspunkt til at skulle opbevare den vin, man har købt og som man ikke lige får drukket her og nu. Da vin er et følsomt produkt, der helst skal opbevares koldt, ikke for tørt og med en stabil temperatur, kan det godt give nogle udfordringer for de fleste. Med mindre man lige har en kælder, der opfylder disse krav – og hvor mange har lige det?

Alternativet til en god vinkælder findes dog, nemlig et vinkøleskab. Et vinkøleskab er principielt bare et køleskab, der er kræset lidt ekstra for og som har nogle andre temperaturzoner end en almindeligt køleskab. Kravene til korrekt opbevaring af vin gør nemlig, at vinkøleskabet bliver lidt dyrere end en almindeligt – til gengæld er det som regel også meget mere lækkert. Et vinskab må nemlige ikke ryste, det skal være mørkt, luftfugtigheden konstant og en god ventilation, så der ikke opstår nogen lugt.

vinkøleskabNår man ser på udvalget af de mange forskellige vinkøleskabe, som Danmarks største forhandler, Klubvin.dk, har, så er der mange detaljer man skal overveje, når man skal investere i et vinskab.

For det første skal du overveje, hvor mange flasker, du skal have liggende. Der findes skabe med plads fra 6 flasker til 400 flasker, så alle størrelser er stort set mulige. Det er klart at prisen pr. flaske, der skal opbevares, bliver mindre jo større vinkøleskab, du køber.

Du skal også tage stilling til om du ønsker et opbevaringsskab eller et såkaldt serveringsskab. Det første er bedst, hvis du skal gemme din vin over længere tid under perfekte forhold. Serveringsskabet er typisk et, som restauranter anvender, idet det køler vinen til drikketemperatur, der typisk er højere end den korrekte opbevaringstemperatur.

Du kan også vælge et vinskab, der kombinerer de to og har multizoner. Det betyder, at du kan have 2-3 forskellige temperaturzoner i ét skab. Da varmen som bekendt stiger til vejrs, er den varmeste zone for oven, f.eks. 16 grader, og så kan du indstille den koldeste zone for neden, f.eks. 9 grader. I midten bliver det så nogenlunde en middeltemperatur.

Når du vælger vinkøleskab har du i mange tilfælde også mulighed for at vælge et skab, der kan indbygges i dit nuværende køkken eller bryggers. Eller du kan vælge et fritstående skab. Hvis du vælger et indbygningsskab, skal du være opmærksom på, at placeringen ikke er ved siden af et andet apparat, der ryster ved brug, f.eks. en vaskemaskine, da det kan ødelægge de gode opbevaringsforhold, som et vinkøleskab giver.

Jeg har allerede nævnt et sted, hvor du kan købe vinkøleskabe, Klubvin.dk, men du kan også være heldig at finde nogle brugte skabe, f.eks. på Ebay.

,

Ingen kommentarer endnu

Skriv et svar