Mælkeskummer – Hvilken skal du vælge?

Markedet for mælkeskummere er stort og svært at overskue. For os har det nu været nemt at vælge, men måske er det valg ikke optimalt for alle, så her er først en opsummering af de forskellige mælkeskummer kategorier:

1. Håndholdte mælkeskummere med batteri: Mælken opvarmer du separat i mikroovn eller i en gryde, hvorefter du bruger den enkle og typisk ret billige mælkepisker til at skumme mælken.

2. Manuelle mælkeskummere med beholdere: Her sætter du kanden i mikrovnen, tager den ud og trykker så et håndtag skiftevis op og ned for at skumme mælken.

3. Halvautomatiske mælkeskummere: Samme princip som ovenfor, men fremfor at skubbe et håndtag op og ned, trykker du på en knap og så sker resten automatisk.

4. Fuldautomatisk mælkeskummer: Du hælder mælken i kanden og trykker på en knap, hvorefter mælken varmes og skummes samtidig.

mælkeskummerPriserne bliver højere som du bevæger dig fra 1 til 4, men alligevel foretrækker vi klart den fuldautomatiske model. Det er ganske enkelt nemmest og med det bedste resultat, synes vi. Men der er jo intet vundet, hvis den fuldautomatiske mælkeskummer er vanskelig at rengøre, så vores udfordring var i virkeligheden at finde en, hvor rengøring er nem og hurtig, og hvor der selvfølgelig også er en passende kapacitet.

Vi så på tre mærker, der alle er kendt for at levere kvalitet; WMF, Dualit og Jura.

Sammenligning af mælkeskummere

Pris kr. 799,00
500 ml
Slip-let
Pris kr. 899,00
250 ml
Slip-let
Pris kr. 799,00
340 ml
Slip-let

Der er lidt kapacitetsforskelle på disse, men til gengæld ser priser og rengøring ret ens ud. Men da vi gik et spadestik dybere på deres respektive websites fandt vi på Dualit.com (se eventuelt http://www.dualit.com/products/new-milk-frother, hvor der også er en video), at Dualits mælkeskummer har et patenteret magnetisk system, der gør det nemt at tage piskeriset op og rengøre det.

Herefter var valget nemt og vi fandt så efterfølgende mælkeskummeren på den danske webbutik, Dualitshop.

Vi er glade for valget. Den holder, hvad der blev lovet, da vi læste om den, også med hensyn til den meget effektive motor. Så for os er valget nu kun, om vi ønsker latté, cappuccino m.v., om vi ønsker kold eller varm skum, eller bare en varm cacao uden skum. Den kan det hele.

Ingen kommentarer endnu

Skriv et svar