Laguiole Steakknive

Laguiole steakknive kommer oprindeligt fra landsbyen Laguiole i Frankrig, hvor man har lavet knive, proptrækkere og andet bestik i gennem mange hundrede år. Altid håndlavet og ofte af de materialer, der fandtes i området, f.eks. horn og forskellige træsorter. Det har således gennem generationer været klassisk håndværk.

Af de traditionelle producenter finder man Chateau Laguiole, Laguiole en Aubrac og Forge de Laguiole. De har altid været kendt for kvalitet og for at have den kendte “bi” på skaftet. Og så er de produceret omkring Laguiole-byen i Frankrig.

De senere år er der kommet mange andre producenter af Laguiole steakknive på markedet. Det er nemlig ikke et beskyttet mærke. Mange af disse er produceret i Kina – det er der naturligvis ikke noget galt i – man skal bare være klar over, at der er tale om et noget andet produkt og en helt anden kvalitet. De er selvfølgelig også meget billigere.

Laguiole steakknive i træ

Det meste bestik kommer i forskellige træsorter, som palisandertræ, oliventræ eller rosentræ. Det er naturlige materialer og det sker ofte, at træsorterne skifter farve over tid. Oliventræ kan således være ret lyst i det, når det er helt friskt og nyt, men vil blive mørkere over tid. Det skal man være klar over. Palisandertræ, som er vist nedenfor er mere stabil i farven.

Laguiole steakknive i horn

Oprindeligt blev Laguiole knive fremstillet i forskellige horntyper fra fransk kvæg. Og den tradition er bibeholdt. I dag fås især sort horn, brun horn og lys horn. Sort horn er normalt helt sort i det, men det er jo naturmaterialer og især brun og lys horn kan være meget forskellige i farveudtrykket, hvilket også er med til at gøre det mere charmerende og unikt.

-> Se Laguiole steakknive her

Messing, stål og kraver

Måske en lidt mærkelig overskrift til dette afsnit, men det skyldes at du kan vælge hvilket “hårdt” materiale, din steakknive skal være lavet af. De findes nemlig i både stål og messing. Kniven overfor er i stål, men den fås altså også i messing. Desuden fås mange af serierne med henholdsvis en krave eller to kraver på skaftet. Du kan se, hvordan det ser ud nedenfor:

Det er ikke alle horn- eller trætyper, der fås i både messing og stål og med en eller to kraver, så du skal se dig lidt for. Desuden kan du naturligvis få matchende gafler til dine Laguiole steakknive.

Hvis du vil se et rigtigt stort udvalg af Laguiole, kan du besøge LaguioleShop.

,

Ingen kommentarer endnu

Skriv et svar