Havebordet – det naturlige samlingspunkt

Ingen terrasse uden havemøbler. Og ingen havemøbler uden et havebord. For uden sådan et, hvor skulle du så sætte din kaffekop, når du stjæler dig til en rolig stund i solen? Eller hvor ville du servere maden, når du inviterede naboerne til grillfest?

Så du slipper ikke udenom – et havebord må der til. Men hvilket et skal du vælge? Læs med her, og få et overblik over, hvilke forskellige typer borde, der findes på markedet, og hvordan du skal behandle og vedligeholde dem, for at de holder sig pæne i længst mulig tid.

Størrelse

Størrelsen betyder rent faktisk noget – i hvert fald når det gælder haveborde. For det er jo ikke nødvendigt med et gigantisk bord, hvis du bor alene, eller din familie ikke er så stor. Eller hvis du har begrænset plads i haven. Du kan få caféborde med plads til to, klassiske haveborde med plads til fire eller langborde med plads til hele den pukkelryggede. De runde borde kan også fås i forskellige størrelser, så du kan have plads til både den lille og den enorme familie.

Form

Man skulle synes, at det var relativt begrænset, hvor mange forskellige former, et havebord kunne antage, men nej. Der findes nemlig et utal af former. Runde, firkantede, rektangulære, ellipseformede, brede, smalle, bådformede, halvcirkler, og så videre. Lad det komme an på din individuelle smag samt din haves/terrasses beskaffenhed, hvilken form du vælger.

Materiale

Haveborde laves i et væld af forskellige materialer. De mest almindelige – og populære – er henholdsvis træ, plast, polyrattan, nonwood og metal. Hvert materiale har hver sin charme, og det er helt op til dig og dit vedligeholdelsesmæssige temperament, hvilken type du foretrækker. Du kan også få haveborde i glas og granit, hvis du ønsker dette, men det er ikke just ’stangvarer’ og koster typisk også noget mere end det gængse bord.

Alt efter hvilket materiale du vælger, er der forskellige dessiner til, hvordan det skal vedligeholdes. Hos Bolius kan du læse alt om, hvordan du vedligeholder dine havemøbler i træ. Eller få inspiration hos Idényt. Det er nemlig træ, der er det mest vedligeholdelseskrævende materiale, og når det kommer til et havebord i træ, gælder det om at være særligt omhyggelig. Når regnvand lægger sig på vandrette flader og bliver liggende, øges risikoen for, at vandet trænger ind i træet og skaber råd og svamp. Og da der må siges at være temmelig mange vandrette flader på et bord, gælder det om at gøre en indsats for at holde fugten fra døren. Det er dog hverken særlig svært eller særlig tidskrævende – du skal bare vide, hvad du skal gøre.

Vedligeholdelse af øvrige materialer er ikke helt så påkrævet, men forhør dig alligevel der, hvor du køber dine udendørsmøbler, om ikke de skulle have nogle gode råd til dig, hvad angår at passe godt på møblerne.

havebordHer finder du flotte haveborde

Hos Whiteaway.com finder du et stort udvalg af forskellige haveborde, der imødekommer forskellige stilarter og prisklasser. Var det for eksempel noget med nyheden COCKTAIL, der – som navnet antyder – indbyder til lange, lyse nætter med gode drinks på terrassen? Designet er anderledes end de haveborde, man normalt ser, og stilen er moderne og klassisk på samme tid.

Foretrækker du et rektangulært bord i stedet, kan du også se nærmere på Klint-bordet, der er fremstillet i polyrattan og har en integreret stenplade. Meget robust og meget smukt – et havebord, der vil følge dig i mange år fremover.

Ingen kommentarer endnu

Skriv et svar