Staub gryder i støbejern

Kender du Staub? Måske ikke, men så kender du sikkert konkurrenten Le Creuset. Staub fremstiller som Le Creuset gryder, cocotter og andre køkkenting i støbejern. Staub er også fransk og historien starter i Alsace i det nordøstlige Frankrig, et område som mange danskere traditionelt holder ferie i.

staub-grydeUd over en god tradition for vin er også maden vigtig i Alsace og især mange retter, der skal tilberedes  i ovnen i lukkede keramiske beholdere. Og det er fra denne tradition Staub er opstået.

Som barnebarn af en køkkengrejskøbmand designede Francis Staub sin første støbejensgryde i 1974 og han fremstillede den i en gammel kanonfabrik. På den måde kombinerede han den nyeste teknologi med gamle smede-traditioner. Alle Staubs produkter fremstilles stadigvæk i Frankrig efter gamle håndværkertraditioner.

Med en overflade, hvor stort set ingenting kan brænde på er en Staub gryde i dag den optimale gryde til at tilberede en gryderet, der skal opvarmes over lang tid. Samtidigt kan gryden gå direkte fra ovnen til bordet, hvor den også pryder på sin egen rustikke måde.

staub cocotteI dag er Staub førende indenfor støbejern og har udtaget flere patenter end konkurrente Le Creuset. Og mange kendte kokke sværger til Staub som det bedste alternativ, bl.a. den verdenskendte kok Paul Bocuse, der har lagt navn til verdensmesterskabet for kokke, Bocuse d’or.

I juni 2008 blev Staub overtaget af Zwilling J.A.Henckels, der blandt andet fremstiller knive, bestik og gryder. Overtagelsen har betydet endnu mere fokus på udvikling inden for støbejern og keramik til brug i madlavningen.

I Danmark kan man købe Staub produkter flere steder, især online. Mange kæder har nemlig valgt kun at have én leverandør af støbejernsgryder. Online synes jeg GryderfraStaub.dk er et af de bedste steder, da de har det største sortiment i Danmark. Det er sjældent Staub er på udsalg, så priserne er stort set de samme alle steder.

Ingen kommentarer endnu

Skriv et svar